Червона дієта

 

Дієта, названа «червоної», як можна легко здогадатися, отримала своє
«ім’я» із-за того, що включає в себе лише продукти червоного кольору.
Дозволяються овочі, фрукти, ягоди, морепродукти, бобові. Одне лише
умова: всі продукти повинні бути тільки червоного кольору. Сюди
включаються помідори, буряк, редиска, червонокачанна капуста, болгарський
перець, вишня, малина, черешня, полуниця, смородина, журавлина, брусниця,
гранат, яблука, нектарини, червона квасоля, червона сочевиця, червона
риба, креветки, слабосолона червона ікра.

«Червона» дієта розрахована на п’ять днів, схуднення, якого можна з її допомогою досягти — два-три кілограми.

Зразкове меню при «червоній» дієті

День перший

  • На сніданок: свіжозварену каву або зелений чай без цукру, максимум, що ви можете собі дозволити — чайну ложку меду, якщо вже зовсім не мислите свого життя без солодкого.
  • На другий сніданок: жменю полуниці.
  • На обід: червоний болгарський перець помідор, чай каркаде з чайною ложкою меду.
  • На полуденок: полуниця або велике червоне яблуко.
  • На вечерю: жменю полуниці і одновідсотковий кефір.

День другий

  • На сніданок: кава або зелений чай.
  • На другий сніданок: жменю вишні або черешні.
  • На обід: салат з помідорів, болгарського перцю і редиски з невеликою кількістю рослинної олії, шматочок червоної риби.
  • На полуденок: на вибір — вишня, черешня або два нектарина.
  • На вечерю: простокваша, жменя вишні або черешні.

День третій

  • На сніданок: чай каркаде або свіжозварену каву.
  • На другий сніданок: жменю червоної смородини.
  • На обід: червонокачанна капуста, заправлена рослинним або оливковою олією, зелений чай.
  • На полуденок: червона смородина або гранат.
  • Вечеря: кефір, жменя червоної смородини.

День четвертий

  • На сніданок: зелений чай або каву.
  • На другий сніданок: жменю малини.
  • На обід: болгарський перець, червоний цибулю, помідор, тушковані на воді, зелений чай.
  • На полуденок: малина або дві червоні груші.
  • На вечерю: простокваша, жменя креветок або трохи червоної ікри, жменю малини.

День п’ятий

  • На сніданок: кава або чай.
  • На другий сніданок: жменя журавлини або брусниці.
  • На обід: салат з помідорів, редиски, червонокачанної капусти, каркаде.
  • На полуденок: журавлина, брусниця або велике червоне яблуко.
  • Вечеря: кефір, варене яйце і ягоди.

Якщо вам даний раціон здасться надто мізерним, то можете збільшити кількість червоних овочів в обід, в будь-який час пийте вишневий, томатний або гранатовий сік, але обов’язково без цукру. Якщо ви активно займаєтеся спортом або ведете фізично активний спосіб життя, то можете додати в свій раціон червону квасолю або червону ж сочевицю, краще всього на обід, замініть ними овочі. Ці бобові багаті білком і залізом, а адже саме ці речовини необхідні котрі худнуть. Притому квасоля і сочевиця містять мало калорій, а розварюються вони в два-три рази.

Плюси і мінуси «червоної» дієти

Плюси цієї дієти в тому, що вона складається з малокалорійних продуктів, але при цьому дуже багатих бета-каротином і вітаміном С, особливо гарна ця дієта у весняний період, коли організму необхідні вітаміни. Великий вміст овочів і фруктів допомагають організму очиститися.

Мінуси «червоної» дієти, в першу чергу, в її убогість — не кожному під силу витримати такий обмежений за кількістю раціон. Крім того, вона містить мало білка і жирів, тому довше п’яти днів її дотримуватися не варто. Крім того, велика кількість червоних ягід і фруктів може спровокувати алергію.

Перш, ніж сідати на «червону» дієту, варто порадитися з дієтологом або хоча б пройти медичне обстеження, оскільки велика кількість кислих продуктів (смородина, помідори, вишня, брусниця тощо) може загострити наявні у вас захворювання шлунково-кишкового тракту.

Добавить комментарий

запис в діагностичні центри України
Поле обязательно для заполнения
Поле обязательно для заполнения
Запис здійснюється через сервіс Лікарні