Макаронна дієта або як схуднути за допомогою пасти

Італійська зірка Софі Лорен стверджує, що для того,
щоб тримати тіло у формі і мати спокусливу фігуру потрібно їсти більше
макаронів. У свої 78 років вона своїм виглядом довела цю теорію. Якщо ви перепробували всі дієти і нічого не
допомагає позбавитися від зайвої ваги, тоді варто спробувати перейти на
макаронну дієту.

 

Напевно, ви подумаєте, що завжди вважалися макарони
забороненим продуктом для тих, хто стежив за вагою, але тепер розроблена
спеціальна дієта, в якій головним продуктом є макарони. Авторитетні професіонали підтвердили те,
що завжди знали італійські жінки — вироби з тіста дуже корисні для
організму. Софі Лорен навіть вказала це
своїй книзі «Жінка і краса». Адже
багато хто вважають її ідеалом і хочуть мати таку ж талію та стегна.

Вам все ще не віриться, що вживаючи
макарони можна худнути? Звичайно, не потрібно поглинати всі макарони поспіль. Давайте
розглянемо по порядку, які макарони все-таки корисні.

  • Макарони з твердих сортів пшениці. Велика частина макаронів, які ми бачимо в магазинах
    супермаркетах — це «м’які» макарони. У них дуже мало білка, але багато
    крохмалю, тому їх важко приготувати, вони швидко склеюються і
    розварюються. Саме такі макаронні вироби швидко засвоюються в організмі і
    осідають зайвими сантиметрами на стегнах і талії. Макарони з твердих сортів
    пшениці засвоюються не так швидко, але вони мають менший глікемічний
    індекс і повільніше віддають глюкозу в
    кров, а це дозволяє нам на бодьшее час забути про голод.
  • Макарони не до кінця
    доварені.
    Напевно ви в кулінарних
    програмах чули такий термін як «аль денте». Так італійці називають
    недоварені макарони. Такі страви набагато корисніше. Чому? Коли ми
    переварюємо пасту, крохмаль перетворюється легкозасвоювану форму і знову ж
    є причиною зайвої ваги.
  • Макарони з соусами. Ви хочете їсти і не поправлятися? Тоді ви повинні навчитися
    вживати не тільки макарони аль денте» з твердих сортів пшениці, але і
    поєднувати їх з корисними правильними продуктами. Всі соуси, які ви хочете вживати
    з макаронними виробами повинні бути тільки нежирні і легкі. Є пасту з м’ясом, котлетами або сосисками не потрібно.
  • Макарони і добавки. Практично ніхто не знає, що в магазинах зараз можна
    придбати макарони з морською капустою, шпинатом, топінамбуром, висівками, більш
    того, житні та гречані макарони, макарони з цільного зерна. Завдяки таким добавок макарони стають
    набагато корисніше. Наприклад, якщо взяти макарони з топінамбуром, — вони багаті
    пектинової клітковиною, фруктозою, інулін, залізом, вітамінами,
    мікроелементами, кремнієм і амінокислотами. Макарони з цільного зерна корисні
    вмістом фосфору, заліза, цинку, калію, марганцю, кальцію і магнію.
    Якщо регулярно вживати таку пасту, то покращиться обмін речовин, зміцниться
    імунна система і найголовніше, ви будете худнути.
  • Макарони потрібно їсти до
    обіду.
    Багато макарони досить калорійні,
    тому не потрібно їх є багато. Ваше завдання зробити так щоб макарони
    встигли перетравитися, а їх калорії витратилися і не відклалися на сідницях,
    тому їжте їх до обіду невеликими порціями. Коли будете вибирати в магазині
    макарони, не уникайте пачок, в яких будуть білі і темні плями, не бійтеся,
    це просто залишки зерняток пшениці. Пам’ятайте, що паста не повинна бути
    блискучою і гладкою, а навпаки матовою і шорсткою.
  • Якісні хороші
    макарони.
    На
    хороших макаронах можуть бути залишки зерна, як
    вже говорилося раніше. Макарони повинні мати золотистий або янтарний
    рівний колір. Не допускайте, щоб у вашій пачці була мука, уламки та
    крихти. Неякісні макарони можуть
    бути жовтого, білого або неприродно отруйного кольору.
  • Таку дієту можна дотримуватися від одного тижня
    до місяця, все залежить від того скільки кілограм ви хочете скинути і
    звичайно, від системи живлення. Якщо ви хочете дотримуватися певного меню,
    тоді дивіться нижче приклад, за допомогою якого ви зможете втрачати вагу.

    Меню макаронної дієти

    Перший день

    Сніданок: 1 склянка морквяно-бурякового соку, 1
    варене яйце, тост.

    Обід: салат зі свіжих овочів, грибна локшина.

    Вечеря: відварна курка з макаронами, сік половини
    лимона.

    День другий

    Сніданок (на вибір): нежирна сметана, кефір, склянка
    молока або 100 г домашнього сиру.

    Обід: макарони з томатним соусом.

    Вечеря: яблуко, тост, стакан апельсинового соку.

    День третій

    Сніданок: салат зі свіжих овочів, яблучний сік.

    Обід: макарони з овочами.

    Вечеря: запечені в духовці овочі.

    День четвертий

    Сніданок: булочка з пророщених зерен,
    стакан нежирного молока.

    Обід: томатний сік, локшина.

    Вечеря: варена курка, салат зі свіжих
    овочів.

    День п’ятий

    Сніданок: 100 г домашнього сиру,
    кефір.

    Обід: макарони з ароматними травами і
    часниково-оливковою заправкою.

    Вечеря: склянка чистої води з соком
    половини лимона або соку, тушковані овочі.

    День шостий

    Сніданок: 1 варене яйце, склянка грейпфрутового соку,
    тост.

    Обід: макарони
    з сиром.

    Вечеря: яблука, запечені в духовці з мускатним
    горіхом.

    День сьомий

    Сніданок: салат з родзинок, моркви,
    яблук, 1 ч.л. оливкового масла і 1 ч.л. цукру.

    Обід: салат з вареної курки,
    макаронів, свіжого огірка, петрушки і кунжутної олії.

    Вечеря: запечені в духовці овочі.

    Між прийомами їжі можна пити воду з
    лимонним соком або зелений чай. Ні в якому разі не вживайте солодощі та
    випічку, нічого мучного крім макаронів їсти не можна.

    Звичайно, ця дієта не для швидкого
    схуднення, але все ж ви бачите, що таке меню не дасть вам можливості
    голодувати, а за місяць такої системи харчування можна скинути більше 5 кілограм.

    Добавить комментарий

    запис в діагностичні центри України
    Поле обязательно для заполнения
    Поле обязательно для заполнения
    Запис здійснюється через сервіс Лікарні