Зелень шпинату містить таку кількість корисних і потрібних організму речовин, що давно зайняв міцне місце в дієтичному харчуванні. Суп з шпинату для схуднення, омлети зі шпинатом — і це далеко не повний перелік, де можна використовувати це прекрасне рослина.
Шпинат використовують для приготування величезної кількості страв, всі їх можна віднести до дієтичним, адже в ньому ціла комора мікроелементів і велика кількість вітамінів. Шпинат корисний тим, що містить рослинний білок, в ньому цілі поклади йоду, необхідного зростаючому організму і дорослому, за допомогою шпинату старіння клітин сповільнюється. Для страждаючих анемією суп з шпинату потрібен не тільки для схуднення, але і для насичення організму легко засвоюваним залізом, підвищує рівень гемоглобіну.
Імунітет при регулярному споживанні шпинату в їжу зміцнюється, зміцнюються стінки судин, підвищується рівень зору. При запорах шпинат допомагає налагодити перистальтику кишечника, трохи проносить. Стреси та перевтому відступають, якщо регулярно готувати страви зі шпинатом. З нього виходить відмінний жиросжигающие суп для тих, хто на дієті.
Рецепт: «Суп з шпинату для схуднення»
300 г листя шпинату, цибулина, один бульба картоплі, дві часточки часнику, три десертних ложки олії, можна оливкової, півсклянки молока, 30 г вершків, 1500 мл води, за смаком посолити і поперчити.
Овочі і листя шпинату вимити, подрібнити, скласти в каструлю і варити до м’якості. Після долити молоко і вершки, додати масло і ще трохи поварити. Збити вміст каструлі міксером, додати часник, подати на обід, прикрасивши часточками вареного яйця та зеленню.
Щоб у приготованого супу для схуднення калорійність була нижче, можна виключити вершки і картоплю.
Шпинат має не тільки свідчення, але і протипоказання, які треба обов’язково враховувати. Оскільки в складі є щавлева кислота, то можуть активізуватися хвороби нирок, жовчного міхура і дванадцятипалої кишки у дітей. Також дорослим, які мають такі ж проблеми, слід бути обережними з жиросжигающие супом. Щоб не було передозування кислоти, потрібно вибирати молоде листя. Молоко і вершки щавлеву кислоту нейтралізують.
Є страви зі шпинату потрібно в свежеприготовленном вигляді, так як при зберіганні в ньому з’являються солі азоту, шкідливі для здоров’я нітрати і нітрити.