Ромашковий чай — користь чи шкода від цього напою?

Ромашковий чай — це смак, добре знайомий кожній людині. Напевно всі ми пам’ятаємо, як у дитинстві мама або бабуся заварювала на кухні чай з ромашки і буквально змушувала нас пити цей «чудовий напій», запевняючи нас у його неймовірну користь. Чи Так це насправді? Може бути відвар — це користь і шкоду ромашкового чаю, причому обидва дії виявляються паралельно? Давайте більш детально розберемося в цьому питанні.

І дійсно, відвар з ромашки володіє цілющими властивостями і саме тому пити його можна з перших днів життя. Ромашковий чай — це справжній порятунок для молодих мам, тому що немовлятам не можна приймати медикаменти, а ромашка здатна нейтралізувати запальні процеси різного характеру і зміцнити природний імунітет організму малюка. І, тим не менш, у даний час все частіше у людей виникає питання про те, які реальні властивості ромашкового чаю і так він корисний, як говорили нам наші бабусі?

Користь і шкода ромашкового чаю

Безумовно, відвар з ромашки має певний позитивний вплив на організм людини. В першу чергу необхідно згадати про те, що ромашковий чай володіє антисептичними властивостями, і ця користь ромашкового чаю є безцінною. Тобто, регулярне вживання відвару з цієї рослини сприяє припиненню зростання хвороботворних бактерій. Крім цього, можливе і зовнішнє застосування відвару з ромашки.

Дуже корисними є цілющі ванни, які необхідно приймати два рази на тиждень для того, щоб шкіра стала рівною і гладкою, без ознак запального процесу. Дуже ефективним є використання кубків льоду з ромашкового чаю, якими необхідно щоранку протирати обличчя для того, щоб повернути шкірі свіжий, квітучий вигляд. Регулярне протирання такими кубиками буквально через кілька тижнів позбавить від запалень на шкірі, а так само запобігає появі прищів.

Чим корисний ромашковий чай?

Чим корисний ромашковий чай, крім протизапального впливу на організм? Ромашка сприяє нормалізації цукру в крові, а ще сприяє зниженню нервового напруження організму. Якщо пити ромашковий чай регулярно, то незабаром можна буде відчути, що стан здоров’я поліпшується, нервове напруження спадає, а самопочуття стає не просто хорошим, а відмінною.

Ромашковий чай має досить специфічний смак, який доводиться до вподоби далеко не кожній людині. Однак не варто думати, що користь від ромашкового чаю буде наступати лише у випадку його вживання в чистому вигляді, оскільки відвар не втратить своїх цілющих властивостей навіть у разі вживання з іншими напоями, наприклад, з чорним або зеленим чаєм. Не варто забувати про те, що ромашка виявляє седативну дію на нервову систему людини, тому її можна приймати в якості заспокійливого препарату. Однак слід враховувати той факт, що вживання ромашкового чаю одночасно з седативними препаратами хімічного походження може завдати непоправної шкоди організму, тому перш ніж це зробити варто гарненько подумати, а ще краще порадитися з фахівцем.

Спосіб приготування ромашкового чаю

Приготувати ромашковий чай досить просто, але необхідно враховувати деякі особливості:

  • чай заварювати можна тільки з квіток ромашки аптечної
  • якщо ви збираєте ромашку самостійно, то не забувайте про те, що робити це можна тільки в екологічно чистих районах
  • якщо ви купуєте ромашку в аптеці, то бажано робити це у формі розсипи, а не фільтр-пакети

Сам процес приготування ромашкового чаю дуже простий: візьміть дві столові ложки висушених і подрібнених квіток аптечної ромашки і залийте склянкою окропу і витримують на паровій бані протягом 20 хвилин, після чого, давши відвару настоятися 45 хвилин, чай ретельно проціджують і охолоджують. Все, ромашковий чай готовий і його можна вживати. Причому, протипоказання до застосування чаю з ромашки відсутні.

Добавить комментарий

запис в діагностичні центри України
Поле обязательно для заполнения
Поле обязательно для заполнения
Запис здійснюється через сервіс Лікарні